Welke voedingstoffen zijn goed voor je tanden & welke niet?

Het verzorgen van de tanden is erg belangrijk. Het Word aangeraden om tweemaal daags de tanden te poetsen. Daarnaast kun je nog gebruik maken van mondwater. Vergeet niet goed te flossen, dit is erg belangrijk. Verder kunnen mensen veel aan de gezondheid van hun gebit doen, door gezonde voeding tot zich te nemen , maar welke voeding is eigenlijk gezond voor je tanden?

Voeding waar je tanden dol op zijn

  • Zuivelproducten

Zuivelproducten – zoals melk, kaas ongezoete yoghurt – versterken je tanden dankzij de hoge hoeveelheden aan calcium, fosfaat en eiwitten. Bovendien bevorderen zuivelproducten de productie van speeksel, die op zich voedingszuren neutraliseren.

  • Vlees, gevogelte, vis en noten

Vlees, gevogelte, vis en noten zijn eiwitrijke voedingsmiddelen, boordevol calcium en fosfor. Ze zorgen mee. voor de sterkte van je tanden en herminiraliseren je gebit Gevogelte en vis bevatten ook vitaminen (B2,B3,B12) die mee aften en ontstekingen voorkomen. Voorbeelden van deze eiwitrijke voedingsmiddelen zijn kip, tonijn, zalm, eieren en amandelnoten.

  • Water

Water drinken voorkomt de toename van bacteriën in je mond. Bovendien helpt water bij het verwijderen van suikers en zuren.

  • Fluoride

Dit is een voedingsstof met beschermende effecten dat de oplosbaarheid van glazuur in zuren vermindert. Je vindt het in drinkwater, thee, vis & granen.

Voeding waar je tanden niet dol op zijn

  • Citrusvruchten en zure voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen zoals sinaasappels, citroenen, kiwi’s en augurken een overvloed aan deze zuren tast je tandglazuur aan en bevordert tanderosie.

  • Frisdrank

Net zoals de zuren uit citrusvruchten, zijn de zuren uit frisdranken nadelig voor je tandglazuur. Het verschil is dat frisdranken geen voordelen bieden, in tegenstelling tot citrusvruchten. Samen met de toegevoegde suikers een zeer ongezonde combinatie voor je tanden.

  • Snoep

Door de grote hoeveelheid suiker is snoep één van de meest ongezonde voedingsmiddelen voor je tanden. De harde en plakkerige structuur zorgt ervoor dat suikers ook na het eten je tanden aantasten. Dit betekent een langdurige blootstelling aan destructieve zuren en bacteriën. Ook hier is goede mondhygiëne essentieel om schade te minimaliseren.

Zit je nog met vragen over wittere tanden, of tanden bleken?
Stuur ons gewoon een berichtje (Messenger) en wij helpen je verder!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter...

Ook interessant...

👇 Stel je vraag 👇

Kies hieronder het gewenste filiaal

MAAK EEN AFSPRAAK

Kies hieronder het gewenste filiaal...
Hallo daar ! Wij jij ook onze exclusieve kortingen & deals als eerste ontvangen in je mailbox ? Schrijf je hieronder vrijblijvend in op onze nieuwsbrief ! Tot snel…