Wat doet suiker met onze tanden?

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat te veel suiker niet goed is voor de tanden. Als je dagelijks vaak suikerrijk eten, frisdranken en vruchtensappen nuttigt, heb je een grotere kans op gaatjes en tanderosie.

Waarom is suiker slecht voor je tanden?

Suiker kan gaatjes in het gebit veroorzaken. Dit omdat suiker door bacteriën in de mond worden omgezet in zuur. Dit zuur lost het tandglazuur van tanden en kiezen op. Het tandglazuur kan zich hiervan zelf herstellen, maar heeft daar wel wat tijd voor nodig.

Krijgt je gebit dagelijks vaak te maken met zuren, dan heeft het onvoldoende tijd om te herstellen. Door dit kunnen er gaatjes ontstaan. Veel tandartsen raden daarom aan om niet meer dan zeven eer – en drinkmomenten per dag te hebben.

Tanderosie door zuren in dranken

In frisdranken, vruchtensappen en yoghurtdranken zitten naast suikers ook zuren. Hoewel je deze zuren niet tot nauwelijks kunt proeven, tasten ze het glazuur aan. De slijtage die wordt veroorzaakt door deze zuren heet tanderosie. Het probleem: tanderosie is niet makkelijk te herstellen. Vergeet niet dat light-dranken ook zuren bevatten!

Zit je nog met vragen over wittere tanden, of tanden bleken?
Stuur ons gewoon een berichtje (Messenger) en wij helpen je verder!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter...

Ook interessant...

👇 Stel je vraag 👇

Kies hieronder het gewenste filiaal

MAAK EEN AFSPRAAK

Kies hieronder het gewenste filiaal...
Hallo daar ! Wij jij ook onze exclusieve kortingen & deals als eerste ontvangen in je mailbox ? Schrijf je hieronder vrijblijvend in op onze nieuwsbrief ! Tot snel…