Waarom raden bepaalde tandartsen tanden bleken af?

Vaak krijgen we de vraag “Waarom raadt mijn tandarts tanden bleken af, terwijl ze een dergelijke behandeling zelf aanbieden?” Wij leggen graag even uitgebreid voor je uit, hoe het komt dat uw tandarts TANDENBLEKEN zou kunnen afraden.

Een tandarts is gespecialiseerd in mondgezondheid. Tandartsen hebben om hun beroep te mogen uitoefenen een academische achtergrond op het gebied van tandheelkunde. Om dit beroep uit te mogen oefenen zijn ze wettelijk verplicht om eerlijk en transparant te zijn naar de patiënt. Waarbij ze ook verplicht zijn om de gevolgen van tanden bleken te vermelden. TANDENBLEKEN kan inderdaad slecht zijn voor het gebit, indien er misbruik gemaakt wordt van schadelijke bleekmiddelen zoals waterstofperoxide of chloor. Met misbruik bedoelen we (gaan bleken indien het niet meer te bleken valt). Sommige mensen willen heel ver gaan om een mooie witte glimlach te hebben. Waardoor ze soms met overmate zouden gaan bleken ook al is het niet meer nodig. We kunnen namelijk maar gaan bleken tot het natuurlijke wit van uw gebit, alles wat verder gaat dan dat, is niet meer goed want er valt niets meer te bleken. Dit is de reden waarom tandartsen en bepaalde personen niet altijd even positief zijn over tanden bleken.

Gelukkig is er sinds 01/11/2012 een nieuwe Europese wetgeving waarin vermeld wordt dat niet iedereen zomaar met een hoge dosering waterstof peroxide mag bleken. Net omdat hier vroeger veel misbruik van werd gemaakt.

Bij het Wittetandencenter maken we enkel gebruik van peroxide vrije producten. De PAP FORMULE, een zeer effectieve formule, tast het tandglazuur NIET aan en is zeer veilig! De producten die we gebruiken zijn ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden en kunnen probleemloos herhaald worden tot het ultieme resultaat. De PAP formule tast het tandglazuur niet aan omdat er onvoldoende bijtende zuren aanwezig zijn. De producten van de PAP formule zijn voorzien van een hoge dosering FLUORIDE waardoor het tandglazuur tijdens de behandeling nog eens een extra versteviging krijgt. Na het uitvoeren van een TANDEN BLEEK behandeling kan het tandglazuur worden opengesteld waardoor het even een lichte gevoeligheid kan afgeven. Dit is geen reden voor paniek want het tandglazuur hersteld zich terug binnen enkele dagen na de behandeling.

Indien je tandarts TANDENBLEKEN afraadt, wil dit niet onmiddellijk zeggen dat tanden bleken slecht voor je is. Het heeft vooral te maken met de wettelijke informatie die de tandarts dient te verlenen over het bleken. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat TANDEN BLEKEN niet slecht voor jou als persoon kan zijn. Bijvoorbeeld: indien je gebit veel tanderosie vertoond kan het inderdaad zijn dat tanden bleken slecht voor je is, wij bij het Wittetandencenter zijn professioneel opgeleid en beschikken over alle kennis op het gebied van TANDEN BLEKEN waardoor we ook wettelijk verplicht zijn om het correcte advies te geven. Wat wil zeggen, indien je niet in aanmerking komt voor de behandeling TANDEN BLEKEN, we dit ook eerlijk en transparant zullen meedelen.

Ben jij geïnteresseerd om je tanden veilig en pijnloos te laten bleken?

Wij staan 100% achter onze producten en diensten waardoor we er volledig van overtuigd zijn dat we je kunnen helpen met een witte glimlach! Wij willen dat je 100% tevreden bent met onze dienstverlening en aangekochte producten waardoor wij een 100% tevredenheidsgarantie aanbieden. Lees hier meer over deze garantie!

Zit je nog met vragen over wittere tanden, of tanden bleken?
Stuur ons gewoon een berichtje (Messenger) en wij helpen je verder!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter...

Ook interessant...

👇 Stel je vraag 👇

Kies hieronder het gewenste filiaal

MAAK EEN AFSPRAAK

Kies hieronder het gewenste filiaal...
Hallo daar ! Wij jij ook onze exclusieve kortingen & deals als eerste ontvangen in je mailbox ? Schrijf je hieronder vrijblijvend in op onze nieuwsbrief ! Tot snel…