Wat is tanden bleken?

Wanneer je voor de eerste keer je tanden laat bleken, wil je toch wel weten wat Tanden Bleken juist inhoudt? In dit bericht leggen we het graag even kort voor je uit!

wat?

Tanden bleken is het behandelen van de tanden met als doel het kleur van de tanden te veranderen. Het doel van de kleurverandering is een stralend wit gebit. Witte tanden geven de bezitter ervan een aantrekkelijk voorkomen en maken een jeugdige indruk.

Hoe?

Bij het tanden bleken maakt men gebruik van een bleekgel. De gel wordt aangebracht op de tanden waarna een tanden bleek lamp het bleekproces activeert.

Een tandenbleekgel behoort tot 1 van onderstaande categorieën:

  1. Peroxide afgevende stoffen als waterstofperoxide, hydrogen, calcium peroxide, magnesium peroxide, strontium peroxide, zinc peroxide, sodium carbonate peroxide, sodium perborate, sodium percarbonate
  2. Stoffen zonder peroxide (zoals sodium bicarbonaat).

Wettelijke voorwaarden

Lange tijd was een bleekgel die peroxide bevatte de standaard voor het tanden bleken in europa.
Sinds November 2012 is in alle landen van de Europese unie een nieuwe wettelijke regeling van kracht. De reden voor deze wettelijke aanpassing is het grote aantal klachten van consumenten over gevoelige, pijnlijke tanden en tandvlees na het bleken met een gel van categorie A.

De aanpassing van de wettelijke regels heeft 2 belangrijke consequenties:

  1. Alleen een tandartspraktijk mag met peroxide bleken.
  2. Tanden bleken met een gel uit categorie A is alleen toegestaan met een concentratie van een maximaal 6% peroxide. Voor 2012 werd normaliter gebleekt met 36% peroxide. Dit is feitelijk een verlaging van de concentratie van peroxide in de bleekgel met 83%.

Erkende behandelingen in België

Sinds 1 November 2012 bestaan er nu 3 soorten bleekbehandelingen:

  1. Een behandeling met waterstof peroxide of carambole peroxide bij de tandarts (Vaak een hele dure behandeling).
  2. Een peroxide vrije behandeling bij een witte tanden center in de buurt.
  3. Thuis bleken met peroxidevrije bleekgel.

De non-peroxide bleekmethoden, zoals met bleekgels op basis van sodium bicarbonaat, zijn niet schadelijk voor het gebit. Ze vallen daarom niet onder restricties van de Europese unie en hoeven dus niet door tandartsen uitgevoerd te worden.

Een bleekbehandeling met sodium bicarbonaat is pijnloos en geeft geen irritatie. De non-peroxide methode van bleken is daarom zeer populair als effectief en betaalbaar alternatief voor het bleken met peroxide.

Wilt u uw tanden laten bleken? 

Kies dan voor het Wittetandencenter want uw glimlach is goud voor ons! Met de ervaring durven wij ons de specialist in tandenbleken te noemen. Maak direct een afspraak & wij laten uw glimlach terug stralen!

 

Zit je nog met vragen over wittere tanden, of tanden bleken?
Stuur ons gewoon een berichtje (Messenger) en wij helpen je verder!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter...

Ook interessant...

👇 Stel je vraag 👇

Kies hieronder het gewenste filiaal

MAAK EEN AFSPRAAK

Kies hieronder het gewenste filiaal...
Hallo daar ! Wij jij ook onze exclusieve kortingen & deals als eerste ontvangen in je mailbox ? Schrijf je hieronder vrijblijvend in op onze nieuwsbrief ! Tot snel…