Feit of fake? wat je mag geloven over Tanden bleken.

Tanden bleken is een snel opkomende schoonheidsbehandeling en zoals bij veel zaken worden ook hier voor- en tegenstanders gespot. Daarom is het belangrijk dat je vooraleer we aan de slag gaan, de tijd neemt om je te informeren met de juiste informatie.

Is tanden Bleken pijnlijk?

Tanden bleken is in principe niet pijnlijk en kan niet als exclusieve oorzaak aangeduid worden als tandpijn of gevoeligheid optreedt. Dit kan uiteraard wel voorkomen tijdens of kort na je behandeling. Dit heeft dan te maken met je persoonlijke tandstructuur en gevoeligheid van je tanden.

Dit heeft echter niets te maken met ons bleekmiddel of de lampen waarmee we werken. indien u gevoelige tanden heeft dan dien je dit op voorhand aan te geven zodat wij met extra voorzichtigheid de behandeling kunnen starten.

Is tanden bleken schadelijk voor je tanden?

Dat is niet meer het geval, in vroegere fases van tanden bleken kon dit wel nadelig zijn voor onze gezondheid en bijwerkingen met zich meebrengen. Vroeger hield men echter geen rekening met de concentratiegraad van blekende stoffen die in bleekgels verwerkt zat. Echter om hierin tegen te gaan, werd een verbod op het gebruik van hoog geconcentreerde waterstofperoxide doorgevoerd. Nu mag men nog slechts een maximumpercentage van 6% waterstofperoxide weerhouden in de bleekgels.

Waarop nog eens een richtlijn gehanteerd wordt die stelt dat enkel tandartsen en mondhygiënisten (onder toeziend oog van een tandarts) bleekgels met een percentage hoger dan 0,1% mogen gebruiken. Het Wittetandencenter kiest er ook voor om zelfs volledig peroxidevrij tanden te bleken. 100% gegarandeerd tanden bleken op een veilige en onschadelijke manier.

Zijn alle Whitening producten doeltreffend?

Net zoals bij veel producten zijn er kwaliteitsverschillen in zowel behandelingen, producten, bleeksets enz… Hiervoor is het belangrijk om met een erkend verdeler of kwaliteitslabel te werken. Wij werken enkel met deze producten die ons een betrouwbaar resultaat geven, keer op keer.

Kan tanden bleken enkel door tandartsen gebeuren?

Nee, deze behandeling mag ook uitgevoerd worden door mondhygiënisten of gecertificeerde schoonheidsspecialisten. Echter maken wij geen gebruik van producten met een waarde hoger dan 0,1% waterstofperoxide. Bij het Wittetandencenter zijn alle tanden blekers ook intern opgeleid om u op de best mogelijke manier te helpen.

Zit je nog met vragen over wittere tanden, of tanden bleken?
Stuur ons gewoon een berichtje (Messenger) en wij helpen je verder!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter...

Ook interessant...

👇 Stel je vraag 👇

Kies hieronder het gewenste filiaal

MAAK EEN AFSPRAAK

Kies hieronder het gewenste filiaal...
Hallo daar ! Wij jij ook onze exclusieve kortingen & deals als eerste ontvangen in je mailbox ? Schrijf je hieronder vrijblijvend in op onze nieuwsbrief ! Tot snel…