Hoe onderhoud ik mijn tanden na het bleken?

Je hebt je tanden laten bleken en je wilt je mooie witte glimlach graag onderhouden? Wat en hoe?  Zoals alles, moeten je ook mooi gebleekte tanden onderhouden worden. Je wilt er tenslotte nog heel lang van genieten. Er zijn een aantal maatregelen die je kan nemen die ertoe bijdragen dat je heel lang plezier zal hebben van je stralend-witte gebit.

Gebruik fluoride na het bleken

Na het bleken is je glazuur wat zacht en poreus geworden. Ook is het een beetje uitgedroogd. Dit is niet ernstig, mits je er rekening mee houdt. Het is heel verstandig om direct na het bleken je tanden te spoelen of poetsen met een fluoride mondspoeling of poeder.. Soms is dit niet nodig omdat de bleekgel al fluoride bevat. In onze centra zijn er altijd voldoende producten aanwezig die voldoende fluoride bevatten vraag er naar.

Vermijd koffie en rook niet

Hou er rekening mee dat je een aantal uren na het bleken beter niet kan roken. Ook thee, koffie, rode wijn, vruchtensappen of koolzuurhoudende dranken moet je even laten staan en sterk kleurende voeding zoals vruchtenjam en rode bietjes kan je ook beter even niet eten. Omdat het glazuur nu nog wat poreuzer is, kunnen kleurstoffen makkelijker in het glazuur dringen en dat zal het resultaat negatief beïnvloeden.

Bleek je tanden thuis met een whitening kit

Na het bleken van je tanden in een bleek centra, is het ook aan te raden om thuis je tanden te witten met een whitening kit! Door dit wekelijkse toe te passen zullen je tanden veel langer wit blijven! 15 Minuutjes per week is meer dan voldoende! Zie hier de Whitening kit voor thuis.

Het kleur loopt iets terug na het bleken?

Het uiteindelijke resultaat is pas na anderhalf tot twee maanden te zien. In die tijd kan het kleur licht teruglopen. Dit komt omdat het glazuur iets uitdroogt door de bleekgel en daardoor witter lijkt. Als het glazuur daarna weer water opneemt komt de kleur weer terug en lijkt het effect van het bleken iets minder. Dit is een effect wat na een paar dagen voor het grootste deel weg is, maar helemaal weg is het pas na anderhalf tot twee maanden. Het is echter soms zo weinig dat veel mensen het niet opvalt. Om toch een teleurstelling te vermijden kan je iets meer bleken dan gewenst zodat het definitieve resultaat precies de kleur is die je wilt.

Kom terug voor een opvolg behandeling

Om je tanden voor een hele lange tijd mooi wit te houden, raden we aan om ieder half jaar terug een behandeling van 1 tot 3 whitening sessies te voldoen. Heeft u een periode veel gerookt of veel kleurstoffen gegeten en gedronken zoals rode wijn? Dan is het beter om iedere 4 maanden terug te bleken inplaats van 6 maanden. Dit is zeker een grote aanrader als u op lange termijn een optimaal resultaat wilt aanhouden!

Zit je nog met vragen over wittere tanden, of tanden bleken?
Stuur ons gewoon een berichtje (Messenger) en wij helpen je verder!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter...

Ook interessant...

👇 Stel je vraag 👇

Kies hieronder het gewenste filiaal

MAAK EEN AFSPRAAK

Kies hieronder het gewenste filiaal...
Hallo daar ! Wij jij ook onze exclusieve kortingen & deals als eerste ontvangen in je mailbox ? Schrijf je hieronder vrijblijvend in op onze nieuwsbrief ! Tot snel…