Waardoor verkeuren onze tanden?

Het melkgebit van een kind is van nature witter dan het gebit van een volwassen mens. Als die leeftijd stijgt, zal het volwassen gebit tevens donkerder worden. De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De één heeft van nature witte tanden. Bij de ander zijn ze iets geler. Tanden hebben sowieso niet allemaal dezelfde kleur. Soms wijkt de kleur van een enkele tand sterk af van de overige tanden.

Hoe ontstaan uitwendige verkleuringen?

• Veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt.

• De aanwezigheid van bepaalde bacteriën in de mond.

• Sommige soorten voeding zoals koffie, thee, rode wijn en roken. Deze voedingsmiddelen zorgen voor een sterke aanslag, en dus verkleuring van de tanden.

Wilt u uitwendige verkleuringen tegen gaan dan raden we overmatig gebruik van bovenstaande factoren zeker af!

Naast uitwendige verkleuringen bestaan er ook inwendige verkleuringen, hoe ontstaan inwendige verkleuringen.

Hoe ontstaan inwendige verkleuringen?

• Een val of een harde klap op de tand. Uw tand kan geel, grijs of blauw verkleuren. Dat wordt een ‘dode’ tand genoemd. Het afsterven van uw tandzenuw veroorzaakt de verkleuring. Als tand geleidelijk geel verkleurt, is dat een teken dat de tandzenuw zich terugtrekt.

• Het veroveringsproces. U glazuurlaag wordt dunner en de laag tandbeen dikker. Er komen barsten in het dunnere glazuur. Daardoor dringen kleurstoffen uit voeding- en genotmiddelen makkelijker in de tand door.

• Een grijze of zwarte vulling in uw tand of kies. Hierdoor heeft deze een andere kleur dan uw overige tanden en kiezen. Een grijze amalgaamvulling kunt u laten vervangen door een witte (kunststof) vulling.

• Ontwikkelingsstoornissen in het allereerste begin van een tand (tandkiem) of het gebruik van geneesmiddelen op jonge leeftijd. Deze verkleuringen zijn vaak handvormig of vlokachtig.

Wilt u uw tanden laten bleken?

Kies dan voor het Wittetandencenter want uw glimlach is goud voor ons! Met de ervaring durven wij ons de specialist in tandenbleken te noemen. Maak direct een afspraak & wij laten uw glimlach terug stralen!

Zit je nog met vragen over wittere tanden, of tanden bleken?
Stuur ons gewoon een berichtje (Messenger) en wij helpen je verder!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter...

Ook interessant...

👇 Stel je vraag 👇

Kies hieronder het gewenste filiaal

MAAK EEN AFSPRAAK

Kies hieronder het gewenste filiaal...
Hallo daar ! Wij jij ook onze exclusieve kortingen & deals als eerste ontvangen in je mailbox ? Schrijf je hieronder vrijblijvend in op onze nieuwsbrief ! Tot snel…